Politiet beskyldes for rasisme

0Shares

– Jeg tror denne anmeldelsen skyldes at politiet er ute etter Raja. De er rasende etter uttalelser han har gitt til media i flere store saker, sier advokat Helge Hjort til VG.no.

Begge advokatene ble anmeldt etter et fengselsbesøk hvor Raja tok frem et eksemplar av Dagbladet foran en klient som var varetektsfengslet etter den såkalte gjeng-aksjonen i forrige måned. Den fengslede klienten var imidlertid pålagt restriksjoner som forbød ham å lese aviser under fengslingen. På dette grunnlaget tok politiet ut en anmeldelse.

Hjort mener at Raja har hisset på seg politiets vrede, men at anmeldelsen også tyder på en viss rasisme innfor politiet.

VG.no skriver at helt siden han studerte på universitetet har Raja vært kritisk til politiet. Han skrev en mellomfagsoppgave som fikk stor oppmerksomhet ettersom den avdekket rasisme i politiet. Også som advokat har han vært sterkt kritisk til politiet i flere saker, senest i Obiora-saken.

– Mange av uttalelsene til Raja har falt politiet tungt for brystet, og de var rasende på ham allerede før dette skjedde, sier Hjort til VG.no.

Advokaten understreker samtidig at det som skjedde var en tabbe.

– Det som skjedde var en tabbe, og jeg har gjort det jeg kan for å beklage det som skjedde. Jeg satt og snakket med min klient. Bak meg tok Raja opp en avis. Han var offer for sin egen nysgjerrighet, og ønsket å lese Dagbladet fordi han dagen i forveien hadde uttalt seg til avisen, forklarer Hjort til VG.no.