Flerkulturell klimadag

0Shares

Håvard Heggelund er ansvarlig for klimaarrangementet på Teknisk museum. Han sier til Utrop at hovedgrunnen til at de har en flerkulturell familiedag på museet, er deres klimautstilling som heter Klima X, som skal stå i to år.

– Vi ønsker å synliggjøre hvordan folk rundt i verden blir påvirket av klimaendringene. Det skal være 10 cm vann på gulvet, og folk skal vasse i vann. De kan kjøre vannbåt som setter igang en film om hvordan klimaendringene påvirker folks hverdag fra ulike land. Personer fra ulike land kommer til å snakke til dem gjennom filmen, forteller han.

Mangfoldig arena
Heggelund mener at innvandrere i Norge har ekstra grunn til å engasjere seg, fordi mange av deres hjemland blir sterkere rammet av klimaendringene enn Norge.

–Vi ønsker å være en arena for andre organisasjoner som vil bruke museet for forskjellige ytringer. Vi samarbeider blant annet med organisasjonen Global migrants for climate action, sier han.

Global Migrants for Climate Action skal ha et innlegg om hvorfor og hva som kan gjøres for å løse klimaproblemet.

Alvor og moral
Han sier at de vil ha ulike perspektiv på klimaproblemet, slik det kom til uttrykk i Shoaib Sultans innlegg om hvordan religion og klimaendringer henger sammen.

Han håper at det kommer mange og at klima kan bli et alvorlig tema. – Vi ønsker at publikum får nye vinklinger på klimaproblemet og at de blir engasjert og stiller spørsmål. Vi må alle tenke kreativt på hvordan vi kan løse framtidige klimaproblemer, påpeker han.

– Vi er opptatt av å finne ut hva Norge, som er en stor olje- og gassnasjon, kan gjøre for klimaproblemet og sette fokus på det vestlige verdens moralske ansvar.