Listhaug taus etter moskéskytingen

Sylvi Listhaug har valgt å ikke kommentere moskéskytingen.
Foto: Torbjørn Tandberg
En av de mest innvandringskritiske politikere, Frp-nestleder Sylvi Listhaug som også er kjent for å bruke sosiale medier i sin kommunikasjon er taus etter moskéskytingen lørdag.

Oppdatering 11. august kl 22.00

Listhaug har lagt ut en kommentar til moskéskytingen idag kl 13. 44.

– Jeg vil benytte anledningen til å si ifra til alle dem som bagatelliserer angrepet i Bærum. Det er overhodet ikke greit. Det er snakk om vanlige mennesker som utøver sin tro i vårt frie land. Trosfriheten skal alltid stå sterkt i Norge, og det skal være trygt å være både muslim, kristen eller ha annen tro – eller ingen tro. Det er friheten vi har i Norge, og noe av det som gjør Norge til et fantastisk land. Jeg håper folk tenker seg om en ekstra gang – slik at vi kan stå samlet mot hat og rasisme, skriver hun på sin Facebook-side.

– Jeg vil også si at det som skrives i sosiale medier det siste døgnet gjør meg opprørt. Det kommer påstander om at Frp og jeg har skapt grobunn for holdninger som motiverte til terrorforsøket mot moskeen i Bærum. Jeg har alltid vært krystallklar i min fordømmelse av hat, rasisme og uakseptable holdninger. Det kommer jeg også til å fortsette med. Men folk flest som ønsker en strengere innvandringspolitikk er ikke rasister eller hatefulle. Det finnes imidlertid hatefulle mennesker som er rasister – og det er disse vi må vi stå sammen mot. FrP og jeg fordømmer på det sterkeste at folk som utøver sin religion blir møtt med vold og våpen.

Listhaug har 160 000 følgere på Facebook og er kjent for å ta i bruk sosiale medier i sin kommunikasjon. I kommentarfeltene på hennes vegg  finner man hele spekteret på høyresiden.

Lørdag kveld var det ikke postet noen kommentarer til skytingen. Derimot hadde hun valgt å kritisere redningsaksjon til Leger Uten Grenser i Middelhavet.

Justisminister vil beskytte muslimer

– Det er veldig viktig for oss å understreke at alle må få lov å ha sin religion i Norge. Et angrep på religion, enten det er i en moské, en synagoge eller en kirke, det fordømmer vi på det sterkeste, sa han til TV 2 igår.

– Jeg vil understreke at politiet nå gjør alt de kan for at alle muslimer i Norge skal få feire eid i ro og fred og i trygge rammer.

Også Helgheim har uttalt seg:

– Vold mot muslimer og andre grupper vekker en enorm avsky i meg. Jeg tror ikke det er mulig å synke lavere, skriver han på Facebook.