Nadeem Dar nyter friheten

Endelig fri: Nadeem Dar har i over 400 dager holdt seg i kirkeasyl. Nå nyter han friheten sammen med kona og barna. Her sammen med Jostein Oksavik, leder i støttegruppa for Dar-familien
Foto: Henrik Kreilisheim
Nadeem Dar satte foten sin utenfor Nesodden kirke for første gang på over ett år for tre uker siden. Nå nyter han friheten hjemme på Fjellstrand sammen med kona Shahida og de fire barna.

Det er nå tre uker siden Nadeem Dar endelig fikk gå utenfor porten på Nesodden kirke sammen med ordfører i kommunen Christian Hintze Holm. UDI hadde garantert at Nadeem ikke vil bli tvangsutsendt til Pakistan mens de behandler hans klage på utvisningsvedtaket, melder Akershus Amstidende.

– Jeg er veldig fornøyd med dette. Endelig kan jeg begynne å leve et vanlig liv igjen. Nå håper vi bare at UDI omgjør utvisningsvedtaket, sier en rørt Nadeem til Utrop.

– Har gitt etter for press

Jostein Oksavik, leder av støttegruppen for Dar-familien, sier UDIs lovnad om å ikke kaste ut Nadeem var etterlengtet.

– Det var på tide at dette ble gjort. Vi i støttegruppen har bedt om dette lenge så det er gledelig at det endelig skjer, sier Oksavik.

Oksavik er heller ikke sikker på hvorfor UDI nå velger å gi Nadeem forsikringer om å ikke kaste han ut, men tror det har noe med presset i media og fra politikere i kommunen å gjøre.

– UDI har lenge forsvart sitt utkastelsesvedtak med loven i hånd, men når de får besøk av biskop Helga Haugland Byfuglien og ordføreren skifter de mening. Dette er spekulasjoner fra min side, men jeg tror ordføreren og biskopen kan ha påvirket dette, sier Oksavik.