Hanan til topps med matte

Hanan Abdelrahman har sammen med to venninner startet Facebookgruppa Turfølge i Oslo og omegn.
Hun elsker å gå tur og hun elsker matte! Mattelærer, høgskolelektor, gründer og forfatter Hanan Abdelrahman (39) setter to streker under summen for lykke dersom hun kan undervise i tallenes mysterier rundt et bål i skogen.
0Shares

Hun kom fra Egypt til Norge i 2002. Hanan hadde bachelor i språk fra hjemlandet. I Norge valgte hun seg tallenes klare tale. Hun begynte på det som før het Høgskolen i Oslo og  tok faglærerutdanningen og master i grunnskoledidaktikk med fordypning i matemaitkkdidaktikk.

Matematikkhjelperen

I 2011 grunnla hun Matematikkhjelperen som hun fremdeles driver. I dag underviser hun i matematikk og matematikkdidaktikk på Høyskolen i Innlandet. Skolen ligger på Hamar og Hanan viser lærerskolestudentene hvordan de kan formidle matte til andre. Før det jobbet hun i 14 år som matematikklærer på både barneskolen og ungdomskolen.

Lenge var matte hennes største interesse. Nå må faget dele førsteplassen med turer i skog og mark – og helst opp til de høye toppene.

Bitt av turbasillen

– Jeg jobber i dag i det digitale matematikkforlaget Kikora. Redaktøren min der, Anders Baumberger, er friluftsmenneske. I 2015 skrev han Turboka. To år etter tok  han meg med opp til branntårnet på Kjerringhøgda i Østmarka. Det var en flott opplevelse, sier Hanan.

Siden den gang har hun vært bitt av turbasillen. Nå har hun nettopp startet Facebookgruppa Turfølge Oslo og omegn sammen med Hilde Johansen og Katarina Tømte Strat.

– Vi har allerede 76 medlemmer! forteller Hanan. Turfølget har vært på fire turer hittil: Tjuvstuåsen i Østmarka, Bukollen nord i Hakadal, Gaupekollen i Nordmarka. – Flere kommer, forsikrer Hanan.

Den første turen deres var en måneskinnstur til Tjuvstuåsen. Katarina Tømte Strat er medlem av Østmarka-gruppen og fikk med seg Hanan.

– Katarina er en perle, så hjelpsom, roser Hanan. Sammen med Katarina la de to en slagplan for hvordan de kunne få med seg flere damer og menn ut på tur. Snart var Hilde Johansen med på laget og Facebooksiden ble en realitet.

Matte ved bålet

Nå ønsker Hanan å bringe de to lidenskapene hennes sammen. – Jeg har lyst til å invitere folk på matteinspirasjon i naturen, sier hun. – Når vi setter oss ned med matpakka eller foran et bål kan vi  lære mattekonsepter sammen.

Hanan har hektiske dager på lærerhøgskolen og Matematikkhjelperen og Kikora.

– Alle trenger et avbrekk i hverdagen, sier hun. – Jeg får ro og ny energi når jeg går turer i naturen. Den opplevelsen vil jeg gjerne dele med andre. Det er bare å gå inn på Facebooksiden vår og melde seg på!