– En påminnelse om ikke å glemme

 
Foto: Shanjayan Shan
Kongen og statsråd Audun Lysbakken var blant de tilstede da Treffpunkt Holmlia arrangerte "Glem ikke - Benjamin 10 år etter". I år er det nemlig ti år siden Benjamin Hermansen ble utsatt for et rasistisk motivert drap.
Kong Harald satt på første rad på Holmlia skole der 10.-klassingene var samlet for å høre appeller fra blant andre inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV), Antirasistisk Senters leder Kari Helene Partapouli og Gatekunstakademiets leder Camilo Heredia.
– Jeg var 17 år gammel da Benjamin ble drept. 40.000 gikk i fakkeltog etterpå. 200.000 løftet opp en blomst 25. juli. Det viser at folk bryr seg. Men hva skjer alle de andre dagene når det ikke skjer katastrofer som tar tak i hverdagen vår, sa Heredia til NRK Østlandssendingen

En vekker

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) var også på plass for å høre 10. klassingene fortelle om hvilket samfunn de vil ha og om hvordan det er å vokse opp på Holmlia.
– Det som skjedde med Benjamin Hermansen var en veldig vekker for miljøet her, men også for hele nasjonen. Senere har det foregått veldig mye positivt arbeid på Holmlia, men det er et arbeid som må fortsette. Det handler om å lage et inkluderende samfunn uten rasisme, overgrep og vold, sa hun til NTB før hun møtte ungdommene i bydelens Deichmanske bibliotek.

Inkluderingsminister Lysbakken understreket at ved å bygge et samfunn for alle, viser vi at vi ikke tillater oss å glemme drapet på Benjamin Hermansen og terrorangrepene 22. juli.
– Vi skal bruke det samholdet til å bygge et enda litt bedre Norge, sa Lysbakken til NRK Østlandssendingen.