Tilbringer natten under åpen himmel

Oslo Røde Kors og Kirkens Bymisjon fortsetter å gi fattige tilreisende et sted å sove slik at de skal slippe å tilbringe natten ute i vinterkulda.
Foto: sxc.hu
I Oslos gater overnatter nå flere ute enn det man har sett tidligere. Over en periode på fire uke i oktober det talt 88 personer som tilbrakte natten utendørs, skriver Aftenposten.
0Shares
I tillegg kommer asylsøkere, arbeidsinnvandrere fra Øst-Europa, rom-folk og ulovlige innvandrere, som utgjør en stadig større andel av dem som prøver å holde varmen ute, når folk flest trekker under dynene.
På oppdrag fra Byrådsavdelingen for velferd og sosiale tjenester har Bydel St. Hanshaugen, Rusmiddeletaten og Legevakten kartlagt hvor mange norske statsborgere som bor ute i Oslo, skriver Aftenposten.
Flest menn
Frode Woldsund, regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg, har merket en økning i antall mennesker som bor på gaten.
– I det siste har vi møtt på en del nye mennesker når vi har vært ute. Hvis vi regner med ikke-norske statsborgere har vi på en enkeltnatt telt over hundre personer, sier han til Aftenposten.
Ifølge kartleggingen er de fleste som bor ute menn mellom 25 og 67 år. Mange sover under åpen himmel i lange perioder av året. Blant de telte, oppga hele 64 prosent å ha sovet ute to til fire uker den siste måneden.