ICC-moskéen med matgave til Fattighuset

Frivillige i moskéen er klare for overleveringen av matposene. Foto: ICC.
Moskéen Islamic Culture Centre (ICC) ønsker å hjelpe Fattighuset å brødfø Oslos fattigste.
1.5K+Shares

For andre gang i år vil moskéen bruke sine midler på de fattige. Hele 500 matposer ble levert til Fattihusets lokaler i Grønlandsleiret i forrige uke.

– Sist gang ble posene med mat utdelt i forbindelse med fastemåneden ramadan. Nå starter snart en annen høytid, og mange kan føle på ensomhet og at økonomien ikke strekker til, sier styreleder Arshad Jamil.

Han ønsker å takke alle muslimer, og særlige frivillige og prosjektkoordinatoren i ICC som har gjort prosjektet mulig.

– I ICC ser vi på det som vår plikt å bidra i lokalsamfunnet og vi ønsker å ivareta det fine fellesskapet vi har i Norge.

Hjelpe de som trenger det mest

Korona-epidemien har vært vanskelig for de fleste, og rammer utsatte grupper ekstra hardt. Initiativtakerne forklarer at de ønsker å følge Profeten Muhammeds eksempel og hjelpe de som trenger det mest. “Godhet og generøsitet er et tegn på din tro”, skal Profeten ha sagt.

Hver pose fattighuset mottok inneholdt blant annet pepperkaker, julebrus og klementiner.

– Det er viktig at det fine fellesskapet vi har i Norge ivaretas gjennom denne prøvende perioden, og Islamic Cultural Centre oppfordrer til å inkludere omtanke og vennlighet, spesielt overfor de vanskeligstilte, som en del av den nasjonale dugnaden, sier Jamil.

Han forklarer at bidraget til Fattighuset er en videreføring av et prosjekt for å bidra til lokalsamfunnet, der de tidligere har delt ut matposer i Oslo sentrum, plukket søppel i nærmiljøet og besøkt eldrehjem.