– Gud er ikke rasistisk

 
Foto: Skjermdump/YouTube/BBC
Leder for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, reagerer kontant på et innlegg fra partiet Norges Kristne på Facebook.
0Shares

Innlegget kommer i etterkant av brannkatastrofen på Lærdal sist helg, som endte med 35 bygninger totalskadet. 

Innsenderen viser til at “det er ikke noe galt med Lærdal eller lærdølinger, men at dette er både en straff og et tegn fra Gud til nasjonen Norge”.

– Dette er et av Norges største turistområder, og mange hus med kulturhistorisk og symbolsk mening har brent ned. Her er budskapet: blir de ikke mer norske og gudfryktige, mister de min velsignelse. Gud er lei av at gode norske kristne blir drept av asylsøkere.

 
Foto : Skjermdump/facebook.com

Trist oppgulp
Berglund Steen kaller postingen for “lite mer enn trist oppgulp fra et ubetydelig parti”.

– I seg selv utrolig hvordan noen så frimodig tillater seg å tolke de høyere makter. Men selvsagt – det finnes alltid noen ekstreme stemmer som i andres lidelse ser et budskap som tilfeldigvis er helt i tråd med det de selv tror på.

 
Foto : Pressebilde Antirasistisk Senter

For egen del velger Steen å tro at Gud er ikke rasistisk.

– Ideen om at Gud straffer Norge fordi vi tar imot asylsøkere, er vel mer eller mindre det komplett motsatte av hvordan man normalt tolker det kristne budskapet om nestekjærlighet.

Overføring av egenskaper til tro
ARS-lederen sier videre at han slutter aldri å forundre seg over hvordan enkelte overfører sine egne dårlige egenskaper over på guden de tror på.

– Jeg spør meg hvor i Det nye testamentet de finner støtte for dette, hva i Jesu lærer som skulle tilsi at som rett og rimelig at mennesker skal miste sine hjem og bli etterlatt på bar bakke slik som her. Partiet mislykkes faktisk i å vise grunnleggende, være seg kristen eller på annet vis medmenneskelig empati både med ofrene for brannen og med ofrene for krig og forfølgelse som søker tilflukt her.

At det i tillegg nærmest settes opp som en grunnleggende kristen verdi å være “norsk” blir bare snodig, forklarer han videre.

– Jeg er ikke kjent med at “norsk” er en standard i noen av testamentene, sier Berglund Steen til utrop.no.

Nasjonalkonservative
Som tilsvar til kommentarene fra Berglund Steen viser administratoren bak Facebook-gruppen, til Norges Kristne, Magnar Tanem, til partiets ideologiske plattform. Norges Kristne beskriver seg selv som et “i hovedsak et nasjonalkonservativt parti”.

– Såkalte “kristne” i dag hevder at Bibelen og kristendommen er internasjonal, og at det er vår plikt å bry oss like mye om fremmede nasjoner som på vår egen. De plukker gjerne ut det de synes er behagelig med Bibelen og utelater andre deler. En utbredt misforståelse i kristendemokratiske og kristensosialistiske miljøer er at Det nye testamentet (NT) overstyrer Det gamle testamentet (GT) og at enkeltsituasjoner fra evangeliene og enkeltutsagn fra Jesus alltid er allmenngyldige. Dette er vranglære og misbruk av Bibelen, og det har fint lite med ekte kristendom å gjøre. Nasjonalkonservatismen derimot, forener den ekte kristendommen med nasjonalitetsprinsippet uten at det er noen konflikt mellom disse to, skriver han i en e-post.