Norsk-pakistanere feiret Pakistans uavhengighet

 
Foto: Noshin Saghir
Med hele fire arrangementer ble Pakistans resolusjonsdag feiret 23. mars.
0Shares

Den 23. mars markerer dagen vedtaket om pakistansk selvstendighet ble truffet i 1940 i byen Lahore. Pakistans resolusjonsdag ble markert ved flere arrangementer i Oslo. Det startet ved den pakistanske ambassaden på Frogner, med utførelsen av en seremoni ved heising av det pakistanske flagget.

Tilstede var flere kjente politikere som blant annet Khalid Mahmood og Amir Sheikh. Den nye ambassadøren til Norge Abdul Hamid, som kun har vært i Norge i noen måneder, var positiv til det norskpakistanske samfunnet.

Sterke bånd
– Jeg har kun hørt positive ting om norskpakistanere i den korte tiden jeg har vært i Norge. Jeg er imponert over at norskpakistanere deltar aktivt i samfunnet og ikke minst i politikken, sa ambassadøren i talen sin.

Foto : Noshin Saghir

Han var også glad for å se kjærligheten til hjemlandet blant norskpakistanere. Likevel understreket han at det er viktig at den neste generasjonen holder sterke bånd til sine foreldres hjemland.

Foto : Noshin Saghir

– Det er viktig for barna at de vet om røttene sine slik at de kan vokse seg sterke, sa han.

Foto : Noshin Saghir

Kun for kvinner
Etter den korte seremonien hadde ambassadøren hele tre arrangementer på lista. Første arrangementet på Furuset var kun for kvinner og barn i regi av PTI Norway Woman Wing, fra det pakistanske partiet  Pakistan Tehreek-e-Insaf. Tayyab Choudri fra Internasjonal helse og sosialgruppe (IHSG) var også tilstede. Der sang barna pakistansk nasjonalsang og holdt innlegg om Pakistan. Ambassadøren delte ut premier til barna.

Foto : Noshin Saghir

Deretter gikk han på familiearrangementet til Islamabad and Rawalpindi Welfare Society på Bandhan lokalet. Der ble også flere politikere invitert blant annet Akhtar Chaudhary. Her holdt flere personer taler deriblant Athar Ali, leder av Norsk innvandrerforum. Barna sang også salmer. Ambassadøren holdt også tale og delte ut premier.

Foto : Noshin Saghir

På slutten av dagen deltok han på et arrangement i regi av Pakistan Workers Welfare Union.