Sier nei til flere syke syriske flyktninger

Et overveldende andel av syriske krigsflyktninger har medisinske behov, som jenta avbildet. Nå sier imidlertid Norge foreløpig nei til å ta flere av disse grunnet ressursutfordringer
Foto: Eoghan Rice Trocaire/ CAFOD
En av fire syriske flyktninger Norge har tatt imot, har stort behov for langvarig helsehjelp. Nå må Norge si nei til å flere av disse.
0Shares

Utlendingsdirektoratet har nemlig fått beskjed om at det ikke er kapasitet til å ta imot flere syriske flyktninger med store medisinske behov, skriver Aftenposten. 

I en haste-e-post advarte Utlendingsdirektoratet justisminister Anders Anundsen (Frp) 2. mai om at det var «krevende» å fylle Norges kvote av syriske flyktninger.

Grunnen til avslagene er at norske kommuner sier de ikke kan ta imot flere syke flyktninger med store medisinske behov enn de allerede har sagt ja til.

− Et slikt utfall, gitt de store humanitære utfordringene de syriske flyktningene står ovenfor, er uheldig. Resultatet er at Norge i løpet av de neste ukene vil få en svært høy avslagsprosent for syriske flyktninger i Tyrkia, ifølge UDI.

Anundsen: − Et dilemma
Justisminister Anders Anundsen (Frp) sier det er viktig å prioritere de mest sårbare gruppene. Samtidig er Norge avhengig av at helsevesenet og kommunene har kapasitet til å ta imot Syria-flyktningene som kommer.

 
Foto : Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor

− Her har vi et dilemma. På den ene siden vil vi hjelpe de som trenger hjelp. Alle flyktningene trenger hjelp. Samtidig må vi ta høyde for noen av utfordringene vi har i Norge, sier Anundsen til Aftenposten.