Familie på fire kan bli splittet

Hassan Yusuf har bodd store deler av livet i Norge. Likevel ble han utvist fra landet
Foto: Scanstockphoto
Fire vedtak, tre fra Utleningsnemda (UNE) og et fra Utlendingsdirektoratet (UDI), kan bety at Teta (3) og Daniella (1) blir splittet fra faren og moren og hele familien spredt på tre ulike land over to kontinenter, skriver Dagbladet.

Augustin Karege giftet seg med Anontiathe Uwineza i Rwanda i 2002. Sammen har de døtrene Teta (3) og Daniella (1) som begge er født i Norge.

Karege hevder at han risikerer tortur og henrettelse dersom han blir sendt tilbake til Rwanda, men Utlendingsnemnda (UNE) er av en annen oppfatning. Han har akkurat mottatt et nytt avslag på sin asylsøknad. 

Etter at mor og storesøster Teta hadde fått sine endelige avslag, ble søknaden til Daniella behandlet. Situasjonen i Kongo regnes ikke lenger som trygg, og veslejenta har derfor fått flyktningestatus og oppghold i Norge. Familien kan dermed ende opp med å bli splittet, og spres i tre ulike land, Kongo, Rwanda og Norge.

– At de ønsker å separere oss på denne måten er umenneskelig, uttalte pappa Karege til Dagbladet.

Far må ut, uansett
UNE har meddelt at de vil se på omgjøringsbegjæringene for far, mor og storesøster i lys av at UDI har gitt vesle Daniella politisk asyl. 

Samtidig har far Karege fått avslag på sin omgjøringsanmodning. UNE slår fast at barnas beste og sterke menneskelige hensyn taler for at familien får bli i Norge, men konkluderer likevel med at Karege må ut av landet.

– Her foreligger innvandringsregulerende hensyn som med tyngde taler for at tillatelse likevel ikke bør gis, heter det i UNEs avslag.