Varsler oppvask etter Facebook-ytringer

 
Foto: Skjermdump/YouTube/UniversityofStavanger
Historiker Nils Rune Langeland har blitt beskyldt for rasisme etter meldinger på Facebook. Nå varsler arbeidsgiveren oppvask.

Langeland la ut en statusoppdatering på Facebook, som han fikk sterk kritikk for, og som han senere slettet. Historieprofessoren har også tidligere vært i hardt vær etter at han i 2012 skrev om innvandring av genetisk svake analfabeter fra Punjab på samme nettverk.

Nå reagerer Universitetet i Stavanger, som er historiker Langelands arbeidsgiver. Facebook-meldingene hans kan få konsekvenser.

– Vi tar klart og sterkt avstand fra de uakseptable meldingene som han har skrevet på sosiale medier. Vi kommer til å innkalle ham til en samtale og tar saken videre, sier dekan Elaine Munthe ved Universitetet i Stavanger (UIS) til NRK.

Munthe vil videre ikke kommentere om Facebook-uttalelsene kan få konsekvenser for hans ansettelsesforhold, men fremhever at man har et internt regelverk for hvordan man som UIS-ansatt skal opptre på sosiale medier.

– Intellektuelt avskiltet
Kommentator Marte Michelet i Dagbladet synes ikke dette i seg selv er grunnlag for oppsigelse, men legger til:

Langeland kan forske bra på visse felt. Men han er intellektuelt avskiltet, og vil slite veldig med å gjenopprette tillit i akademia, sier hun til NRK.