Veteran kritisk til Oslo Aps minoritetshåndtering

Aps Khalid Mahmood er kritisk til hvordan sitt eget parti håndterer representasjon av minoriteter.
Arbeiderpartiet har aldri hatt én byråd med minoritetsbakgrunn - og det er et stort problem, mener bystyre-veteran Khalid Mahmood (62).
407Shares

– Vi fotsoldater i partiet blir nærmest mobbet av folk fordi minoriteter i Ap stort sett bare får smuler, mens kakebitene fordeles av partiledelsen seg imellom, sier Mahmood til Avisa Oslo.

Khalid Mahmood ble valgt inn i 1983 for Høyre, før han skiftet parti, og har sittet til sammen 32 år i bystyret fram til 2019.

Erfaringen fra høstens valg, ifølge Ap-veteranen, var at Ap ble møtt med skepsis av Oslos minoritetsvelgere. Ikke bare på grunn av partiets nye og strenge innvandringspolitikk, men også grunnet manglende representasjon.

Kamzy-erstatter bør være minoritet

Uttalelsene hans kommer i en tid der Oslo Arbeiderparti må erstatte to sentrale politikere på rådhuset, deriblant varaordfører Kamzy Gunaratnam, som forrige uke ble valgt inn på Stortinget.

Ap-veteranen mener erstatteren bør ha minoritetsbakgrunn.

– Jeg tror det vil være et katastrofalt signal, som Ap vil tape enormt på på lang sikt, sier Mahmood til Avisa Oslo.

Leder av Oslo Arbeiderparti, Frode Jacobsen, sier til Avisa Oslo at han ikke er enig med Mahmood i at representasjonen er svak.

– Men jeg er enig i at dette er noe vi må jobbe bevisst med, på alle nivåer i organisasjonen. Derfor kommer Oslo Arbeiderpartiet til å jobbe med dette framover, og blant annet følge opp anbefalingene fra Arbeiderpartiets minoritetsutvalg, sier han til Avisa Oslo.