Abdi roses av politiet for heltemot

Ved utgangen av denne tunnelen møtte Abdirahman Mohamud Ali mannen med kniv.
Foto: Anders Fehn/NRK
En augustkveld hørte 29-åringen rop om hjelp. På vei for å hjelpe møtte han en mann med kniv. Politiet roser han for valget han tok.
215Shares

Abdirahman Mohamud Ali, som foretrekker å bli kalt Abdi, forteller til NRK om natten han ble vitne til et knivdrama i Oslo.

Han er på vei hjem på elsparkesykkel, og befinner seg på grensen mellom Grünerløkka og Sagene da han hører en kvinnestemme rope hjelp.

– Jeg trodde noen kødda med hverandre, sier han til NRK.

Men så kom et nytt skrik. Verre denne gangen.

Ut av tunnelen kommer en godt voksen mann løpende mot ham.

Jaget knivmann

Først blir Abdi redd for at han skal bli angrepet. Men når knivmannen vender seg bort fra ham og løper igjen, tenker Abdi at mannen er desperat. Da bestemmer Abdi seg for å ta opp jakten.

– Jeg tenkte å følge etter ham for å hjelpe. For å gjøre saken lettere for politiet og for å redde kvinnen som trengte hjelp. Jeg tenkte han ikke var bra for samfunnet også, sier han til NRK.

Hjalp knivstukket kvinne

Abdi kjører tilbake, og ser om han kan hjelpe der han har hørt rop om hjelp.

Han ser en kvinne som har blod på klærne og river av seg genser og T-skjorte for å prøve å stoppe blødningene. Etterhvert ringer han nødetatene.

Utpå natten leser Abdirahman i nettaviser at en person er pågrepet etter knivstikkingen.

Får ros for helteinnsats

Politiadvokat Rita Parnas i Oslo-politiet roser Abdirahman Mohamud Ali for innsatsen han gjorde.

– Man ville ikke fått muligheten til å pågripe helt umiddelbart, se hvordan tiltalte da var på det tidspunktet og sikre de bevisene vi klarte å sikre der og da, sier Parnas til NRK.