Kalt for “jævla rasistkjerring”

Sylvi Listhaug har en guffen retorikk, mener forfatteren av innlegget.
Foto: Torbjørn Tandberg
Ap-politikeren Gjermund O. Bjørnhaug kalte den permitterte innvandrings- og integreringsministeren Sylvi Listhaug (bildet) for "jævla rasistkjerring" i et svar til et av ministerens Facebook-innlegg natt til søndag. 
0Shares

Uttalelsen ble skrevet som et svar til et innlegg Listhaug la ut lørdag, der hun refset Ap og Sp for å nedstemme et forslag om å fjerne særfordeler for flyktninger.

– Det var jo på en måte en av veldig mange uttalelser fra den statsråden som etter min mening viser at hun fremmer rasisme i Norge. Da skrev jeg den uttalelsen jeg skrev, forklarer Bjørndahl overfor VGNett.

Videre nekter han å beklage utspillet.

– En statsråd som Listhaug, som til de grader snakker andre ned gjennom sin retorikk og politikk, må tåle den typen uttalelser.

Får reaksjoner
Arbeiderpartiets partisekretær, Kjersti Stenseng, sier til Nettavisen at hun mener Bjørnhaugs ordbruk ikke hører hjemme i det politiske ordskiftet.

– Nå skal jeg aller først ta en prat med ham. Dette tolererer vi absolutt ikke.

Espen Teigen, Frp-ministerens politiske rådgiver, mener Bjørndahls uttalelse viser lite selvinnsikt og reagerer at han som en fremtredende Ap-politiker og lærer kan si noe slikt.

–  Det er trist og uakseptabelt. Jeg er vant med å utestenge og slette kommentarer fra ekstremister og ytterliggående nettroll på begge sider. Nå må vi bruke tid på en fremtredende Ap-politiker. Jeg hadde forventet mer av noen som er folkevalgt, sier Teigen til VGNett.