Konfetti for integrering

Fred, barnas beste venn på Nobels Fredssenter, var selvsagt med på feiringen.
Foto: Johannes Granseth/Nobels Fredssenter
11. juni fylte Nobels Fredssenter 12 år og inviterte til skikkelig bursdagsfeiring. Barn fra Ila mottak og Barnas Fredsklubb møttes til kake, brus og leker.
0Shares

Søndag formiddag var en liten gruppe barn fra Ila mottak på vei inn på Nobels Fredssenter til et litt annerledes museumsbesøk. De var invitert i bursdag. Vertskapet var medlemmer av Barnas Fredsklubb, Nobels Fredssenters egen barneklubb.

Gjestene fra Ila var nyankomne flyktninger fra Eritrea og Syria. Da de gikk inn døra ble de tatt imot med store smil, velkomstrop og et regn av konfetti. Et par sekunders usikkerhet snudde raskt til begeistring, og barna plukket opp konfetti fra gulvet, kastet det og ropte velkommen de også.

– Det var fantastisk for barna å bli ønsket velkommen på den måten. Det fikk dem til å føle seg inkludert på en veldig fin måte, sier Hilde Undheim fra Refugees Welcome Oslo, som fulgte barna fra Ila til Nobels Fredssenter.

Skikkelig bursdag
For det var skikkelig barnebursdag, med fisking av godteposer og mimelek, aktiviteter barna kunne gjøre sammen selv om ikke alle snakket samme språk.

– Vi må alle gjøre litt mer for å åpne dørene for dem som kommer hit på flukt, sier Fredssenterets direktør Liv Tørres.

I mars i år åpnet senteret en stor utstilling om flyktninger. Utstillingen heter Omveier og viser et litt annet bilde av mennesker på flukt enn det vi er vant til å se i media. I forbindelse med utstillingen har senteret fått støtte gjennom Oslo kommunes integreringstiltak for flyktninger, til arrangementer slik som denne bursdagsfeiringen.

– Nobels Fredssenter ønsker å være en møteplass for hele Oslos befolkning, også flyktninger og asylsøkere. Denne feiring var en ledd i det arbeidet, sier Tørres.