Gharakhani gjør integrerings-comeback

Foto: Arkiv
Egentlig skulle Bijan Gharakhani gi seg med alle verv i Buskerud innvandrerråd. Så ble han gjenvalgt, stikk i strid med eget ønske om permanent ferie.

I februar skrev Utrop om Gharakhanis fratreden og pensjonsplaner, etter 12 år som leder for Buskerud Innvandrerråd (BIR), og 20 års innsats på integrerings- og inkluderingsfeltet.

Som det fremgår videre i artikkelen, var Bijans plan å gi seg i slutten i april, under årsmøtet i valgkomiteen i BIR. Her skulle medlemmene i valgkomitéen finne den eventuelle etterfølgeren som ville overta lederansvaret etter norsk-iraneren.

Valgkomitémøtet ble avholdt sist søndag, hvor Gharakhani på nytt ble valgt som leder. Han må nå utsette alle planer om å pensjonere seg fra integreringsfeltet i de neste to årene.

– Et bra valg, sier fylkesordfører Roger Ryberg, til Drammens Tidende.

– Kunne ikke si nei
Yousuf Gilani, Drammens permitterte varaordfører, ledet valgkomiteens arbeid fram mot søndagens gjenvalg av Gharahkhani. – Bijan er en god leder. Han brenner for oppdraget, har et stort engasjement og viser frivillig arbeid på sitt aller beste, sier Gilani til Drammens Tidende.

Etterhvert gikk det opp for Gharahkhani at han måtte ta gjenvalg.

– Egentlig skulle jeg gjerne ha sett at flere kom til orde, og kunne vise seg frem som lederalternativer, men så fikk jeg så mye tillit fra valgkomitéen. Jeg kunne ikke si nei til en ny periode, sier den gjenvalgte BIR-lederen til Utrop.

For Gharakhani føltes det nesten som om han “ikke fikk lov til å gå av”.

– Vi skal fortsette med det gode arbeidet vi har gjort hittil, med dialog på tvers av kulturer her i Buskerud fylke. Og i løpet av de to årene jeg har igjen så skal jeg også fokusere mer av innsatsen min for å fremme de gode og yngre kreftene som finnes i rådet. Jeg lover å være en mentor for disse, slik at BIR kommer i gode hender når jeg gir meg for godt, sier han til Utrop.