Frp-kollega: – Keshvari trekker seg som leder i Oslo Frp

 
Foto: Tore Sætre/Wikimedia
Mazyar Keshvari trekker seg som leder i Oslo Frp, opplyser parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi.

– Keshvari har meddelt Oslo-partiet at han trekker seg som leder i Oslo Frp, slik at han har ikke noen tillitsverv i partiet lenger, sier Limi (bildet) til NRK.

Keshvari har ifølge Aftenposten levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner. Avisen kan dokumentere at han har vært i hjembyen Oslo samtidig som det er levert krav på 36.000 kroner.

Sykmeldt
Keshvari har vært sykmeldt siden 9. oktober. I en uttalelse via sin advokat Arve Lønnum har han beklaget overfor partikolleger, kolleger på Stortinget, velgere og skattebetalere.

«Over noe tid har livssituasjonen hans vært vanskelig og svært krevende av en rekke årsaker jeg ikke kan gå inn på. Det er ingen unnskyldning, men en forklaring på hvorfor det kunne gå så galt og at han kommer til å skjerme seg selv og familien og ikke gi noen intervjuer», skrev Lønnum i en uttalelse onsdag.

Reaksjonene fra andre i det politiske Norge har også kommet. Finansminister og Frp-leder Siv Jensen mener Mazyar Keshvaris fiktive reiseregninger er uakseptabelt og et alvorlig tillitsbrudd.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes har på sin side bedt Stortingets presidentskap om å politianmelde Frp-politikeren.