– Viktig økning til Antirasistisk Senter

Et løft for oss, kaller ARS-leder Rune Berglund Steen nytildelingen via revidert statsbudsjett.
Foto: Pressebilde Antirasistisk Senter
Regjeringen og KrF har besluttet å øke støtten til Antirasistisk Senter over statsbudsjettet med 2,9 millioner kroner fra 2019.

– Vi ønsker å rette en veldig stor takk til partiene som har forhandlet fram den økte tildelingen. Vi har hatt veldig god kontakt spesielt med Venstre, KrF og Høyre, sier leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, via en pressemelding.

Senteret mister fra neste år 2,7 millioner kroner fra Norsk Tipping, etter at fordelingsordningen ble vedtatt endret av Stortinget i 2017, og man risikerte en dramatisk nedbemanning fra 2019.

Nytildelingen er noe større enn tapet fra tippemidlene, og innebærer at organisasjonen kan fortsette arbeidet som før.

– Samtidig økes støtten også til flere andre viktige organisasjoner på vårt felt. Etter hva vi kan se, er det snakk om en samlet økning på omkring 17 millioner kroner for ulike organisasjoner. Det er snakk om et skikkelig løft, og et utrolig resultat for flere av oss.

Også andre organisasjoner på feltet har fått økt støtten. Født Fri og Minotenk har hver fått sin million, Likestilling, integrering, mangfold (LIM) har fått 1,3 millioner, Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering (OMOD) har fått 600.000, mens Mirasenteret får 1,1 millioner.