– Synliggjør det positive med norsk-somaliere

Selvsagt hjelper det! var aktivistenes budskap.
Foto: menneskerettighetsakademiet.no
Sist helg holdt norsk-somaliske ungdommer workshop om kultur, identitet og menneskerettigheter.

Et tjuetalls ungdommer møttes lørdag og søndag på Frivillighetshuset på Tøyen. Workshopen ble organisert av Menneskerettighetsakademiet i samarbeid med Somalisk Velferdsforening, skriver akademiet via en pressemelding.

Flere aktivister fra det norsk-somaliske miljøet var invitert, blant andre Hussain Awad Nur fra Frivillighetshuset, Fahad Abby fra Hovseter og Abdi Mohamed fra STOLT-prosjektet i Groruddalen.

Selvsagt hjelper det! var aktivistenes budskap.

Viktig at mediene synliggjør de mange flotte rollemodellene som finnes blant norsk-somaliere.

Gjennom innledninger, praktiske øvelser og gruppearbeid, drøftet deltakerne kultur og identitet, menneskerettigheter, demokrati og sivilsamfunnet, samt utvekslet erfaringer fra frivillig arbeid i bydelene.

– Ja, det finnes utfordringer knyttet til det norsk-somaliske miljøet i Oslo, men derfor er det så viktig at mediene synliggjør alt det positive som blir gjort og de mange flotte rollemodellene som finnes, sier prosjektleder Evgeniya Khoroltseva til Utrop, etter to-dagers workshopen på Frivillighetshuset.

Om Menneskerettighetsakademiet

Den ideelle stiftelsen Menneskerettighetsakademiet ble opprettet 29. februar 2008. Stiftelsens formål er å øke respekten for menneskerettighetene i inn- og utland. Fundamentet er de internasjonale dokumentene om menneskerettighetene med FNs Verdenserklæring om menneskerettighetene som det viktige startpunktet i 1948. 

Gjennom undervisning og informasjonsvirksomhet skal Menneskerettighetsakademiet arbeide for å fremme enkeltmenneskets verdi og styrke demokratiske prosesser. Vern av ytringsfriheten og utvikling av det sivile samfunn, med vekt på pluralisme, interkulturelt mangfold og dialog står særlig sentralt.

(Kilde: www.menneskerettighetsakademiet.no)