– Synliggjør det positive med norsk-somaliere

Selvsagt hjelper det! var aktivistenes budskap.
Foto: menneskerettighetsakademiet.no
Sist helg holdt norsk-somaliske ungdommer workshop om kultur, identitet og menneskerettigheter.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Et tjuetalls ungdommer møttes lørdag og søndag på Frivillighetshuset på Tøyen. Workshopen ble organisert av Menneskerettighetsakademiet i samarbeid med Somalisk Velferdsforening, skriver akademiet via en pressemelding.

Flere aktivister fra det norsk-somaliske miljøet var invitert, blant andre Hussain Awad Nur fra Frivillighetshuset, Fahad Abby fra Hovseter og Abdi Mohamed fra STOLT-prosjektet i Groruddalen.

Selvsagt hjelper det! var aktivistenes budskap.

Viktig at mediene synliggjør de mange flotte rollemodellene som finnes blant norsk-somaliere.

Gjennom innledninger, praktiske øvelser og gruppearbeid, drøftet deltakerne kultur og identitet, menneskerettigheter, demokrati og sivilsamfunnet, samt utvekslet erfaringer fra frivillig arbeid i bydelene.

– Ja, det finnes utfordringer knyttet til det norsk-somaliske miljøet i Oslo, men derfor er det så viktig at mediene synliggjør alt det positive som blir gjort og de mange flotte rollemodellene som finnes, sier prosjektleder Evgeniya Khoroltseva til Utrop, etter to-dagers workshopen på Frivillighetshuset.

Om Menneskerettighetsakademiet

Den ideelle stiftelsen Menneskerettighetsakademiet ble opprettet 29. februar 2008. Stiftelsens formål er å øke respekten for menneskerettighetene i inn- og utland. Fundamentet er de internasjonale dokumentene om menneskerettighetene med FNs Verdenserklæring om menneskerettighetene som det viktige startpunktet i 1948. 

Gjennom undervisning og informasjonsvirksomhet skal Menneskerettighetsakademiet arbeide for å fremme enkeltmenneskets verdi og styrke demokratiske prosesser. Vern av ytringsfriheten og utvikling av det sivile samfunn, med vekt på pluralisme, interkulturelt mangfold og dialog står særlig sentralt.

(Kilde: www.menneskerettighetsakademiet.no)