– Det nytter å anmelde

– Jeg synes det er veldig bra å se at politiet i økende grad ser ut til å ta slike saker alvorlig, sier Susanne Kaluza om dommen.
Foto: Alejandro Decap
En mann fra Nord-Troms er dømt til 21 dagers betinget fengsel for å ha kommet med en hatefull og truende ytring mot samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali, melder NRK.
0Shares

Dagen før kvinnedagen i fjor, kommenterte mannen, som er i midten av 40-årene, et innlegg på facebook-profilen til Susanne Kaluza. I innlegget holdt Kaluza, som til daglig er leder på Litteraturhuset i Oslo, opp et ansiktsfotografi av Sumaya med hijab.

Susanne Kaluza med Sumaya Jirde Ali-maskeOm kvelden den 7. mars skrev mannen fra Nord-Troms på facebook-innlegget til Kaluza:

«Riv av ho hijaben, å gjerne hele tryne»

Kaluza svarte med å anmelde saken. Nå er han dømt til betinget fengsel og en bot på 15.000 kroner. Kaluza er fornøyd med dommen: 

– Jeg synes det er veldig bra å se at politiet i økende grad ser ut til å ta slike saker alvorlig. Denne dommen viser at rettsvesenet vårt fungerer og at det nytter å anmelde. Ønsker vi en offentlig samtale der ulike stemmer orker å delta, er det viktig at vi som samfunn setter ned foten for truende meldinger. Uenighet og høy temperatur er én ting, men å ønske på andre vold er noe annet. Det er jeg glad for at Nord-Troms tingrett er helt tydelig på, sier hun til NRK.

Se saken på nrk.no