- – Nå er jeg snill med meg selv - 02.12.2024
- Forskningsrådets formidlingspris til rasismeforsker - 02.12.2024
- Innvandrervelgernes statsministerkandidat - 01.12.2024
Julianne Ferskaug, byråd for sosiale tjenester i Oslo, sier i følgende en pressemelding:
– Minotenk har i snart 15 år gjort en imponerende jobb for å fremme mangfold og inkludering i Oslo. De tar en aktiv rolle i å synliggjøre konsekvenser av utenforskap, diskriminering og rasisme, og skaper viktige arenaer for at unge med minoritetsbakgrunn skal bli hørt.
– Vi er stolte over å gi OXLO-prisen til en organisasjon som så aktivt jobber for et trygt og inkluderende Oslo gjennom å fremmekunnskap og forståelse.
– Fremmet likestilling og inkludering
Utdelingen skjedde 12. november på Oslo Rådhus. I juryens begrunnelse trekker man frem organisasjonens innsats på minoritetsfeltet.
– Siden oppstarten i 2010 har Minotenk arbeidet for å fremme likestilling, inkludering og økt bevissthet om utenforskap, diskriminering og rasisme. De har vært en viktig stemme mot rasisme og hatefulle ytringer, særlig rettet mot unge med minoritetsbakgrunn. Minotenk har bidratt til å styrke samspillet mellom sivilsamfunnet og offentlige og private aktører. Organisasjonen har jobbet for å utvide rommet for offentlig deltakelse og samfunnsengasjement for unge med minoritetsbakgrunn.
– Sterkt motiverende pris
Overfor Utrop sier Noor at OXLO-prisen oppleves som veldig motiverende.
– Spesielt sterkt er det å få denne fine anerkjennelsen i en tid hvor demokratiske verdier og menneskerettigheter er så sterkt under press, og arbeidet for et inkluderende og likestilt samfunn er viktigere enn noensinne.
Noor forklarer hvorfor hun ser uteldingen som viktig:
– I en urolig verden er demokratisk mestring troen på at vi alle kan påvirke og bidra til samfunnet vi lever i, helt avgjørende. Det styrker vår fellesskapsfølelse og bidrar til å motvirke utenforskap og polarisering. Oslo er i våre øyne en av verdens beste byer på å løfte og speile mangfold, og det ønsker vi å fortsette å bidra til.
Forsvar av Pride-flagg og kamp mot jobbdiskriminering
I tillegg ble leder for bydelsutvalget i Bydel Stovner, Rashid Nawaz og organisasjonen MAK løftet frem som nominerte, ifølge en pressemelding.
– Nawaz er leder for Stovner bydelsutvalg. Han nomineres for det sterke verdivalget han har tatt ved å støtte Pride-flagging i bydel Stovner siden 2020. Hans aktive forsvar for Pride-flagget har vært viktig, som et symbol på kjærlighet, mangfold og frihet. Dette er ikke bare et tegn på politisk kløkt, men også på personlig integritet.
– MAK ved leder Javad Mushtaq har i over ett tiår jobbet aktivt med å være en pioner og pådriver for mangfold, inkludering og tilhørighet i Norge gjennom mange ulike initiativ. MAK har jobbet tett med mange ulike aktører i samfunnet for å skape reell systemendring. Da MAKs TikTok kampanje “#TakeAction” ble lansert i samarbeid med Equality Check, bidro den til det første datasettet om etnisk diskriminering i arbeidslivet i Norge.