Forteller skrekkhistorier

Krig og opptøyer: Verden viser bekymring overfor det syriske folket.
Foto: AP Photo/Muzaffar Salman
Syriske flyktninger forteller de norske hjelpearbeiderne om barn som blir regelrett slaktet og hjem som er fullstendig ødelagt.
0Shares

– En fire år gammel jente fortalte at hun hadde sett sin 15 år gamle kusine bli skutt i hodet, og en kvinne fortalte meg at hun hadde sett en seks måneder gammel baby bli regelrett slaktet, sier Redd Barnas generalsekretær, Tove R. Wang, til VG Nett.

Hun befinner seg for tiden i Jordan, og besøkte søndag flyktninger i den jordanske byen Ramtha, nord i landet.

Traumatisert og fortvilet

Generalsekretæren i Redd Barna ble fortalt flere grufulle historier om hvordan soldatene i landet utøver vold mot befolkningen, da hun møtte en gruppe kvinner på et av hjelpeorganisasjonsens sentere søndag.

– Alle har mistet noen, og flere har sett familiemedlemmer bli drept på nært hold. De er tydelig traumatisert og fortvilet, mange har fått hjemmene sine ødelagt, og de har ingen ting å vende tilbake til.

Tigget observatører om å bli igjen

Ifølge aktivister ble minst 13 personer drept i Syria søndag, og syrere i Homs tigget FN-observatørene om å ikke forlate dem da de kom til byen lørdag. Da observatørene var i byen var det rolig, men i løpet av søndagen skal volden raskt ha blitt trappet opp igjen.

– Jeg ble fortalt at soldatene tar seg inn i hjemmene til folk og leter etter menn som de dreper inne i huset. Det er også barn, spesielt gutter, som blir drept, sier Wang til VG Nett.