19 dødsofre hittil i år på båtruten fra Afrika til Kanariøyene

Opptil to ganger flere migranter har ankommet Kanariøyene i år.
Foto: Tommaso Della Longa/Italian Red Cross
Minst tre passasjerer omkom da en småbåt fra Afrika  gikk rundt sør for Tenerife tirsdag. Fem passasjerer i en småbåt fra Afrika som ankom Arguineguin på Gran Canaria i dag, er innlagt på sykehus.
442Shares

Dette melder Canariajournalen. Det skal være to kvinner og en mann som har omkommet i båten sør for Tenerife. 21 menn, 17 kvinner og seks barn, deriblant en baby, skal være reddet, ifølge en Twitter-melding fra nyhetsbyrået Efe.

Fraktet i land

Båten gikk rundt i nærheten av Porís de Abona på Tenerife. Den skal ha gått rundt mens redningsaksjonen pågikk. De overlevende passasjerene er fraktet til land. Sju av passasjerene ble reddet av en fiskebåt og fraktet til havnen i Porís de Abona.

Fem er fraktet med helikopter ti sykehus, og resten er fraktet med redningsbåt til havnen i Los Cristianos, skriver nødsentralen i en Twitter-melding i går ved 11.30-tiden lokal tid.

Fem på sykehus

Fem passasjerer i en småbåt fra Afrika som ankom Arguineguin på Gran Canaria i dag, er innlagt på sykehus. Fire av de innlagte er mindreårige, og tilstanden for den ene av disse er alvorlig, skriver nødsentralen i en Twitter-melding.

Det var 44 passasjerer i båten, hvorav fire barn og 17 kvinner. Den ble oppdaget sør for Maspalomas, og møtt av en redningsbåt.

– Båten synker!

En annen båt med cirka 50 passasjerer er savnet siden onsdag, da passasjerer varslet om at de var i ferd med å synke. Leting etter denne båten pågår, skrev Canariajournalen i går.

Søndag døde en to år gammel jente fra Mali som ankom i en flyktningbåt. Hun var det 19 dødsofferet på båtruten fra Afrika til Kanariøyene i år, skriver Canariajournalen.

Over 3000 mennesker har ankommet Kanariøyene i småbåter hittil i år. I  fjor kom det over 23 000, og over 1800 omkom på veien, ifølge Caminado Fronteras.