Le Pen i ny antisemittisk skandale

 
Foto: Kenji-Baptiste Oikawa
Jean-Marie Le Pen, Front Nationals ærespresident og grunnlegger, har skapt sterke reaksjoner etter å ha kommet med grove karakteristikker av en fransk skuespiller med jødisk bakgrunn.
0Shares

– Vi skal ordne en ovn til ham neste gang, skal Le Pen ha uttalt seg til fransk presse, i et utspill som er blitt tolket som en henvisning til jødeutryddelsen under andre verdenskrig, og som har skapt sterke reaksjoner i Frankrike.

Nå krever blant annet lederen for det jødiske kongresset i Europa, Moshe Kantor, at Le Pen fratas straffeimmuniteten han nyter som medlem av Europaparlamentet. 

– Le Pen viser høyreekstremisters sanne ansikt, bare noen dager etter suksessen i EU-valget. Mens noen har prøvd å renvaske og gjøre disse partiene legitime viser Le Pen hva de virkelig står for, nemlig hat, antisemittisme og fremmedfrykt, sier Kantor til Wall Street Journal.

Gamle tabber
Grunnleggeren av Front National har i årenes løp hatt en historikk med kontroversielle uttalelser. Nylig skapte han forsider i franske og internasjonale aviser ved å hevde at det dødelige viruset ebola “kunne løse verdens demografiske utfordringer på et par tre måneder.” Le Pen ble i 2012 også dømt for å fornedre Holocaust (jødeuryddelsen) når han hevdet at ” den tyske okkupasjonen, i Frankrike ikke var spesielt umenneskelig”.

Hans datter, og nåværende partileder i Front National, Marine Le Pen, har på sin side kalt utsagnet “en politisk feilslutning”.

– Jeg er overbevist om at tolkningene av hans kommentarer er basert på rene og skjære misforståelser, sier hun i et intervju med Le Figaro.