Eks-Aston Villa-spiss død etter politiepisode

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Engelske medier skriver i dag at den tidligere fotballspilleren Dalian Atkinson (48) mistet livet etter at politiet skal ha brukt en strømpistol på ham.
0Shares

Ifølge The Guardian skal den tidligere afro-britiske Aston Villa-spissen ha mistet livet som følge av hjertestans. Etter bekymringmeldinger fra en person rykket politiet ut til Telford, videreformidler Dagbladet.

Atkinson mistet livet 90 minutter seinere som følge av hendelsen, skriver SkySports. Det ble forsøkt med gjenopplivning på stedet, uten hell.

– Til tross for forsøk fra det medisinske personellet var det ikke mulig å redde livet hans, og han ble bekreftet død på sykehuset kort tid etter ankomst, sier en talsmann for ambulansetjenesten.

Kjent fotballprofil
Atkinson var spiss og scoret blant annet 38 mål på 114 kamper for Aston Villa fra 1991 til 1995. Han vant blant annet ligacupen med klubben i mars 1994. Han spilte også for klubber som Real Sociedad, Fenerbahce, Ipswich og Sheffield Wednesday, før han pensjonerte seg fra fotballen i 2001.

Flere av Atkinsons tidligere lagkamerater har uttrykt sjokk og vantro på sosiale medier etter at nyheten om hans bortgang ble kjent. En av disse, den tidligere Liverpool- og Real Sociedad-profilen John Aldridge skrev følgende på sin Twitter-profil:

– Totalt utslått etter å ha hørt om Dalians bortgang. Tanker går til hans familie. Trist. Hvil i fred, min venn.

Saken vil bli etterforsket, og det er ventet at politiet utover dagen vil komme med en uttalelse om hendelsen.