Siktet etter imamdrap i New York

 
Foto: Skjermdump/YouTube/PressTV
Oscar Morel (35) er pågrepet for å ha skutt og drept den 55 år gamle imamen Maulala Akonjee og hans 64 år gamle assistent Thara Uddin. 
0Shares

35-åringen (innfelt til høyre i bildefaksimilet i beige skjorte), som er amerikansk statsborger av latin-amerikansk bakgrunn, var fra før utpekt av politiet som hovedmistenkt i saken, melder VGNett.

Ifølge politiet viser overvåkingsbilder at Morel forlater åstedet etter drapene i en svart bil. Om lag ti minutter senere kolliderer 35-åringen med syklisten, skriver NTB. Politiet fant også et antrekk lignende det gjerningsmannen hadde på seg under drapene.

– Grunnet bevisene vi har fått så langt er det vår oppfatning at dette er mannen vi er ute etter, uttalte Robert Boyce, talsperson ved New Yorks politidepartement (NYPD), natten før identiteten til 35-åringen ble gjort offentlig.

Kan være hatkriminalitet
Motivet for drapene er fortsatt ukjent, men politiet holder mulighetene åpne for at det dreier seg om hatkriminalitet.

Ifølge Washington Times var den 65-årige imamen, som innvandret til New York fra Bangladesh, en svært godt likt mann i nærmiljøet ved Queens-moskéen Al Furqan Jamaat. Flere tusener tok også til gatene med plakater som krevde rettferdighet og hvor det blant annet sto “Stopp hatkriminalitet” og “Muslim Lives Matter” under imamens og assistentens begravelse.

Familien til den nå siktede Morel er i sjokk etter å ha funnet ut om siktelsen og arrestasjonen.

– Vår familie har aldri hatt problemer eller kranglet med muslimer. Eneste gangen vi følte noe i nærheten av sinne var rett etter 9/11, men dette skjedde jo med alle new-yorkere. Broren min er en anstendig mann. Vi er alle i sjokk, forteller den siktedes bror, Alvin Morel, til New York Daily News.