Flere hundre flyktninger matforgiftet i Irak

Vanligvis er iftar, fastebrytningen blant muslimer under høytiden ramadan, et viktig og samlende måltid. Flere hundre irakiske internflyktninger i Al-Khazer-leiren opplevde rene marerittet etter å ha blitt matforgiftet etter å ha inntatt måltidet. Landets myndigheter har allerede satt i gang en granskning av episoden.
Foto: flickr.com
Et hyggelig felles måltid som skulle bryte mange timers faste, endte i tragedie, da over 800 flyktninger ble matforgiftet i en irakisk flyktningleir.
0Shares

Over 800 flyktninger i leiren al-Khazer øst for den irakiske byen Mosul begynte å kaste opp og noen besvimte etter å ha spist maten, bekrefter Zahed Khatoun i det irakiske parlamentets komité for flyktninger, skriver Reuters.

To personer er bekreftet omkommet og 300 er kritisk syke, bekrefter Iraks helseminister Adila Hamound til nyhetsbyrået Associated Press, melder NRK.

Skal granskes 
Måltidet skal ha blitt gitt av en veldedig, ikke-statlig organisasjon i forbindelse med iftar, fellesmåltidet som muslimer samles rundt etter sola har gått ned for å bryte fasten under Ramadan.

Ifølge lokale kurdiske medier skal maten ha kommet fra lokale restauranter, men dette er ikke offisielt bekreftet.

Helseministeren ville ikke spekulere på om matforgiftningen kan ha skjedd med vilje, men myndighetene har satt i gang en gransking, bekrefter Raad al-Dahlaki, i parlamentets immigrasjon- og flyktningkomité.