Reddet 57 flyktninger

Slik så det ut da 57 flytkninger ble plukket opp av redningsskøyten "Peter Henry von Koss" og reddet i Middelhavet.
Foto: redningsselskapet.no
I går, på sin nest siste vakt, plukket redningsskøyten RS Peter Henry von Koss opp 57 flyktninger i Middelhavet utenfor Lesvos.
0Shares

24 av de 57 som ble reddet var barn, ifølge Redningsselskapet. 

– Vi fikk øye på gummibåten like før klokken sju tirsdag morgen. Ombord var det totalt 57 personer, 24 av disse var barn, noen av disse var under ett år og uten redningsvest, sier skipsfører Lars Solvik.

Redningsskøyten sin avslutter sin operasjon i Middelhavet i dag, så det er stor sannsynlighet for at de 57 som ble reddet tirsdag var de siste flyktningene som båten klarte å plukke opp.

RS Peter Henry von Koss har vært stasjonert på på Lesvos i Hellas siden juli 2015, og har på denne tiden tatt ombord over 4400 personer.

I desember 2016 ble mannskapene på RS Peter Henry von Koss og RS Siem Pilot kåret til “Årets navn” av VGs lesere.

FAKTA

RS “Peter Henry von Koss” og Operasjon Poseidon

Redningsskøyta «Peter Henry von Koss», er en del av den norske regjeringens bidrag til Frontex-operasjonen «Poseidon».

Mannskapet på RS «Peter Henry von Koss» består av tre fra Redningsselskapet og tre fra norsk politi. I tillegg er en person fra gresk kystvakt alltid om bord. Mannskapet har reddet over 6 400 mennesker under søk- og redningsoppdrag (SAR) i farvannet mellom Tyrkia og Hellas siden juli 2015. 4 400 personer har blitt tatt om bord, mens 2.000 mennesker har blitt tauet til fastlandet.