Fylke i USA valgte 17 afro-amerikanske dommere

17 afro-amerikanske kvinner er blitt valgt inn i dommerstanden i fylket Harris County i USA. Rettshuset i Houston kommer til å bli juristenes nye arbeidsplass for de neste fire til åtte årene.
Foto: Wikimedia Commons
17 afro-amerikanske kvinnelige dommere ble tirsdag sverget inn i fylket Harris County i Texas.
0Shares

17 av 19 afro-amerikanske kvinnelige kandidater til dommerstanden i fylket ble valgt inn etter mellomvalget i USA i november, melder Washington Post.

I tilllegg til medlemmer i Kongressen og Representantenes hus blir også dommere valgt inn etter gjeldene regler i fylket  

Harris County i Texas har ca. 4,7 millioner innbyggere, hvorav latin-amerikanere utgjør flertallet med 44 prosent, mens hvite utgjør 29 og afro-amerikanere 18 prosent.

Effektiv kampanje
Foran mellomvalget lanserte Det demokratiske partiet i fylket en kampanje for å få opp representasjonen hos underrepresenterte grupper. Kampanjen Black Girl Magic, som også fikk økonomisk støtte fra partiet, ga også svært gode resultater, med 17 nye dommere som er både svarte og kvinner.

– I dag er det en ny dag i Harris County, skrev lokalavdelingen av Det demokratiske partiet på sin Facebook-side tirsdag, da de nye dommerne ble tatt i ed.

 
Foto : Skjermdump/Facebook

Lillie Schechter, leder for Det demokratiske partiet i Harris County, kalte seremonien for “egnet”.

– Fylket har endelig et rettsvesen som virkelig gjenspeiler folket de skal representere, sier hun til Washington Post.