Konservative buddhister sensurerer konsert med DJ i munkedrakt

I et innlegg på Facebook ber Singapore Buddhist Federation om at DJ-ens konserter i juni må avlyses, ifølge NRK.

– Opptredenet går mot Vinaya (reglene som regulerer klosterlivet i buddhismen; jour, anm.), skriver Singapore Buddhist Federation.

Trossamfunnet reagerer på at DJ-en bruker en munkekappe. Sørkoreaneren fremfører også tekster hentet fra buddhistisk visdom, med moderne dansemusikk mikset med buddhistiske mantraer.

Konservativ mot liberal religionstolkning

Innenriksminister Kasiviswanathan Shanmugam, advarer på Facebook om at «tiltak vil bli iverksatt» hvis DJ-en fortsetter sin vanlige opptreden.

– Dette er uakseptabelt, skriver ministeren.

Også i Malaysia, hvor en stor andel er buddhister, har konsertene til NewJeansNim blitt avlyst. I det mer liberale Sør-Korea får han derimot støtte fra trossamfunn, som har takket ham for «å spre en mye yngre buddhisme til den unge generasjonen», ifølge Korea Herald.

Generalsekretær i Oslo Buddhistsenter, Gunaketu, skjønner at folk som har en vestlig tilnærming til buddhisme kanskje blir forvirret av å lese dette.

– Friheten til at DJ-en skal få uttrykke seg, kommer her i konflikt med å ta vare på tradisjonen. Her finnes det mer enn ett svar, sier Gunaketu til NRK.