Muslimsk ekteskapsbyrå på nettet

0Shares

Bak internettadressen zawaj.dk gjemmer det seg et muslimsk ekteskapsbyrå, som er det første av sin art i Norden.

Imam Abdul Wahid Pedersen, som er pressetalsmann for prosjektet, forventer at internettsiden vil kunne minske antallet av familiekonflikter i Danmark betydelig.

– Jeg tror nok det vil få en ganske vesentlig betydning. Der er ganske mange unge muslimer i Danmark som ikke har et tilstrekkelig nettverk til selv å kunne finne en ektefelle. De går ikke i byen og finner en kjæreste som andre dansker. Jeg er sikker på at de unge vil synes godt om det, bl.a. fordi ekteskapsbyrå har en sterk religiøs betoning, sier Abdul Wahid Pedersen til Ritzau.

For å få lov til å benytte siden, skal man oppfylle en rekke betingelser som man blir presenteret for, når man vil opprette en profil på siden.

Alle skal være fylt 18 år. Menn skal være muslimer, mens det for kvinnelige søker gjelder at de må være muslimer, kristne eller jøder for at bli medlem. Denne forskjell i kravene til menn og kvinner henger sammen med at islamsk ekteskap forutsetter at mannen er muslim. Derimot er det for en muslimsk mann tillatt å inngå ekteskap med en jødisk eller kristen kvinne – en “kitâbiya” – som betyer én som tilhører Skriftens Folk.

Internettsiden er utformet på en slik måte at muslimske foreldre som oppdager at deres datter har været inne på siden, ikke behøver å bli nervøse for at datteren kan komme i kontakt med en ikke-muslimsk mann.

– Hvis det kommer en opphisset far til meg som er redd for hvem hans datter kommer i kontakt med på zawaj.dk, så kan jeg si til ham at vi gjør alt hva vi kan for å beskytte hans datter. Vi foretar en meget konkret screening, så det kun er muslimske menn, som kan bli medlemmer, forklarer Abdul Wahid Pedersen.

Han regner med at zawaj.dk også vil få den effekt, slik at det blir inngått flere muslimske ekteskaper hvor de to ektefellene har røtter i forskjellige muslimske land.

Foreløpig henvender zawaj.dk seg kun til dansker som bor i Danmark, men Abdul Wahid Pedersen vil ikke utelukke at ekteskapsbyrået med tiden kommer til at dekke hele Norden.

– Nå starter vi i Danmark, og så må vi se hvordan det utvikler seg. Foreløpig har vi noen konkrete begynnerproblemer. Våres server er for liten, og vi mangler penger til en sterkere server, men det blir forhåpentligvis snart løst, sier Abdul Wahid Pedersen.