Pionèrbloggeren

– Mange innvandrerjenter tør ikke å blogge

En helt for mange: – Mange jenter synes jeg er tøff som blogger, sier Gilan Omer. Hun forteller at muslimske jenter er skeptiske til blogging av frykt for hva miljøet vil si om dem.
Foto: Farid Dino Omer
Gilan Omer (21) har på kort tid oppnådd mye popularitet med sin sminkeblogg. – Mange innvandrerjenter tør ikke å blogge, sier hun.
0Shares

Imidlertid er det grensene hun sprenger og det å inspirere andre som er det viktigst for henne.

– Jeg tror leserne ser forskjell på dem som bare blogger for å blogge og dem som har en genuin interesse av å dele kunnskap med andre. For meg handler det om sistnevnte. Det er hovedgrunnen til at jeg har fått så mange gode tilbakemeldinger på så kort tid, smiler Gilan Omer.

På bare tre måneder har 21-åringen rukket å markere seg med bloggen gilmakeup. Ungjenta forteller oss at den er viet til mote og skjønnhet, med sminketips som hovedtema. Hun får fem hundre sidevisninger daglig.

Heldigvis har jeg en mann som støtter meg og hjelper meg med bloggarbeidet.

– Det hender at jeg får opptil 2000 sidevisninger. Men det som gjør min blogg annerledes, er også antall kommentarer i forhold til besøkende. At mange tar seg tid til å kommentere innleggene mine, er et bevis på at de bryr seg om mitt innhold. Jeg mener dette er viktigere enn å ha flest klikk, fastslår hun.

21-åringen jobber til daglig i en brudekjole-butikk ved siden av bloggingen. Hun innrømmer at hun bruker mye av fritiden på å skrive innlegg og legge ut bilder, men setter pris på å få jobbe med noe hun brenner for.

– Tør ikke blogge
– Flesteparten av leserne mine er norske, men en stor andel av de er også jenter med innvandrerbakgrunn. Mange innvandrerjenter forteller meg at de synes jeg er tøff som blogger. De skulle ønske de kunne gjøre det samme, men føler at det ikke er riktig å dele sin hverdag. Det er veldig få jenter med minoritetsbakgrunn som blogger, dessverre.

Ikke bare sminke og mote: Norsk-kurderen elsker å style andre fra topp til tå, og hårfrisyre er ingen unntak.
Foto : Farid Dino Omer

– Hvorfor er det sånn?

– Mange tør rett og slett ikke fordi de er redde for hva miljøet vil si om dem, forklarer hun.

Norsk-kurderen forteller oss om jenter som etter press fra andre har måttet slette bloggene sine.

– På mange måter er jeg en pioner. Men jeg håper flere lar seg inspirere til å begynne å blogge. Jeg mener det er viktig for bloggmangfoldet at flere med ulik bakgrunn legger ut innlegg i bloggosfæren, forklarer hun.

En selvlært ekspert
Gilan Omer er yngst i en søsterflokk på totalt 10 jenter. Flere av søstrene hennes har vært lidenskapelig opptatt av sminke og mote, og 21-åringen har latt seg inspirere av dem.

– Jeg er takknemlig for det jeg har lært av søstrene mine, og jeg har ennå ikke sett behov for å gå på skole. Jeg vil bevise at man kommer langt med lærelyst og kreativitet. Ofte kan viljen til å eksperimentere være nok, smiler hun.

Inspirerer mange 

Støttende ektemann: Bloggeren er glad for å ha en mann som støtter henne med bloggarbeidet. – Han hjelper meg mye, og tar de fleste bildene, sier hun.
Foto : Farid Dino Omer

– Er du en rosablogger?

– Ikke i ordets rette forstand. En rosablogger definerer jeg som en ung person som kun er ute etter å skrive om sin egen hverdag. Jeg ser på meg selv som en ekspertblogger med mål om å formidle kunnskap om det jeg elsker mest å gjøre.

– Hva med innvandrerblogger?

– Haha! Det uttrykket har jeg aldri tenkt over, sier hun lattermildt.

– Men hvis noen ser på meg som “innvandrerbloggeren”, gjør det heller ingenting. Det er tross alt veldig få jenter med muslimsk bakgrunn som skriver om disse temaene.

Bloggen har bare eksistert i noen måneder, men allerede har hun fått tilbud om både jobb og samarbeid med diverse sponsorer. Gilan Omer har blant annet jobbet som makeupartist i bryllupsammenheng, og vært stylist for private kunder. Det setter hun stor pris på.

– På mange måter har denne bloggen vært en døråpner for meg. Tilbakemeldingene fra folk har vært overveldende. Jeg har opplevd at ukjente har kommet bort til meg for å fortelle at bloggen inspirerer dem. Slike ting varmer hjertet mitt, smiler hun.

Interessert i Gilan Omers blogg? Klikk her.