350 millioner kan refunderes

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Finansdepartementet har innført momsfritak for hjemme-PC med opptil […]

Finansdepartementet har innført momsfritak for hjemme-PC med opptil ti års tilbakevirkende kraft, melder Forbruker.no Etter en nesten ti år lang kamp for IKT-bransjen er det innført momsfradrag på hjemme-PC. Fritaket har tilbakevirkende kraft, og vil utløse tilbakebetalinger for opptil ti år, mener IKT Norge.
Forutsetningen er at arbeidsgiverne kan dokumentere at det er i deres interesse at de ansatte har tilgang til PC hjemme.
– Hver enkelt bedrift må gå til sitt fylkesskattekontor og legge frem hvor mye man har kjøpt PC-er for og argumentere for hvilke fordeler dette har gitt arbeidsgiver. Å få 50 prosent av momsen refundert burde man i hvert fall greie, det er nøkternt, sier Fredrik Syversen i IKT-Norge.
Han trekker frem kompetanse som det viktigste argumentet arbeidsgiverne har.
– Det er ingen tvil om at hjemme-PC har økt den generelle kompetansen på IKT. At det bare er godkjente PC-er som kobler seg til jobbens nettverk øker dessuten sikkerheten. Arbeidsgiverne er tjent med at barnehagesøking og gjøremål i nettbanken blir foretatt hjemme. Og når man har mulighet
til å koble seg opp til jobben hjemmefra, jobber man gjerne litt hjemme, sier Syversen.