Jobber for et bedre FN

24. oktober var det 63 år siden FN ble dannet, og dagen ble feiret over hele verden. - FN jobber stadig for å bli flinkere til å bidra til konfliktløsning, sier generalsekretær Kari Solholm til Utrop.
Victoria Uwonkunda
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

Generalsekretær i FN-Sambandet Kari Solholm sier til Utrop at dagen ble feires ved å sette fokus på FNs arbeid verden over.

Det finnes de som har flyktet til Norge etter krig i deres land og har opplevd at FN har gjort lite for å hindre krigen, og  dermed har liten tillit til FN som fredsbyggende organ. Hvilke tanker gjør du om det?

– Det er veldig synd at en del flyktninger har opplevd at FN ikke gjorde nok for i deres land, og dette har FN fått masse lærdom fra. Men FN gjør også masse bra, sier Solholm.

Solholm sier det jobbes for et FN som i enda større grad kan tjene sitt mandat.

På fredag ble det blant annet arrangert barnetog for skolebarn i Oslo hvor barn fikk oppleve show med Asgeir og FN-maskotten, FN-Filuren, på Rådhuset.

– Ved slike markeringer ønsker vi å vise barn og unge som er fremtidige borgere at FN er en organisasjon som kjemper for en bedre verden, sier Solholm.

Generalsekretær  i FN-Sambandet Kari Solholm sier FN er blitt flinkere og jobber videre med det. Foto: FN Sambandet.