Støtter sultestreikende kurdere

 
Erling Folkvord fra Rødt reiser til Strasbourg i dag, hvor han skal holde en appell til støtte for de sultestreikende, ifølge raudt.no.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Siden 1. mars har en gruppe på 15 kurdere vært i sultestreik utenfor Europarådets kontorer i Strasbourg. Negar Enayati, medlem av Oslo bystyre for Rødt fra 2007 til 2011, er blant disse.

Nå får hun og de andre støtte av partikollega Erling Folkvord (bildet).

– Rødt støtter de sultestreikendes krav om stans både i den tyrkiske statens opptrapping av krigen i Kurdistan og stans i arrestasjoner og vilkårlige fengslinger av politikere fra det kurdiske Freds- og demokratipartiet (BDP) og andre kritikere av regimet, sier Folkvord til raudt.no.

Ikke-voldelig

Et av de sultestreikendes krav er at Tyrkia opphever den åtte måneder lange isolasjonen av den tidligere PKK-lederen, Abdullah Öcalan, i fengslet på Imrali. Öcalan har sittet fengslet siden februar 1999. I de siste åtte månedene har han ikke fått anledning til å ha kontakt med hverken familie eller advokater.

Folkvord gir sin støtte til aksjonen, som også nylig har fått en hilsen fra Thorbjørn Jagland, generalsekretær i Europarådet. Gruppen på 15 har samtidig også bedt om å få et møte med Jagland.

– Gruppen har valgt denne aksjonsformen for å markere kurdiske krav med ikke-voldelige midler, sier Folkvord til raudt.no.