Støtter sultestreikende kurdere

 
Erling Folkvord fra Rødt reiser til Strasbourg i dag, hvor han skal holde en appell til støtte for de sultestreikende, ifølge raudt.no.
0Shares

Siden 1. mars har en gruppe på 15 kurdere vært i sultestreik utenfor Europarådets kontorer i Strasbourg. Negar Enayati, medlem av Oslo bystyre for Rødt fra 2007 til 2011, er blant disse.

Nå får hun og de andre støtte av partikollega Erling Folkvord (bildet).

– Rødt støtter de sultestreikendes krav om stans både i den tyrkiske statens opptrapping av krigen i Kurdistan og stans i arrestasjoner og vilkårlige fengslinger av politikere fra det kurdiske Freds- og demokratipartiet (BDP) og andre kritikere av regimet, sier Folkvord til raudt.no.

Ikke-voldelig

Et av de sultestreikendes krav er at Tyrkia opphever den åtte måneder lange isolasjonen av den tidligere PKK-lederen, Abdullah Öcalan, i fengslet på Imrali. Öcalan har sittet fengslet siden februar 1999. I de siste åtte månedene har han ikke fått anledning til å ha kontakt med hverken familie eller advokater.

Folkvord gir sin støtte til aksjonen, som også nylig har fått en hilsen fra Thorbjørn Jagland, generalsekretær i Europarådet. Gruppen på 15 har samtidig også bedt om å få et møte med Jagland.

– Gruppen har valgt denne aksjonsformen for å markere kurdiske krav med ikke-voldelige midler, sier Folkvord til raudt.no.