Foto: Rødt Nytt

Lanserer nytt «politisk parti» for flyktninger

– Flyktningdebatten har blitt tabu i Norge. Alle andre enn Frp holder nå munn, fordi det å støtte flyktninger har blitt en tapersak, sier generalsekretær i Amnesty, John Peder Egenæs (bildet). 

Utrop nr. 32/2017 (22.08.2017)

Under mottoet Vi trenger en ny flyktningdebatt lanserer Amnesty International Norge lanserer ideen om Flyktningpartiet. Hensikten er å vise hvordan Norge kan føre en ansvarlig og rettferdig asyl- og flyktningpolitikk.

Tirsdag formiddag ble «partiprogrammet» lansert på Nobels Fredssenter.

Foto: Skjermdump/Facebook

– Med det som kanskje er én av de større menneskelige og humanitære krisene i verden nå, så velger de norske partiene ikke å flagge hvilken politikk de har på dette området. Når man ser på dette «partiprogrammet», ser man at dette er en problematikk som går langt ut over norsk asylpolitikk. Dette er en politikk som faller inn under bistand- og utenrikspolitikken, sier generalsekretær i Amnesty International Norge, John Peder Egenæs, til Nettavisen.

Ikke for åpne grenser
Selve partiprogrammet skal være tuftet på medmenneskelighet fremfor "åpne grenser"-politikk.

– Vi har et «partiprogram» som er fundert på menneskerettigheter og flyktningkonvensjonen, og som ser utenfor våre egne grenser, hvilke større internasjonale problemer bør man takle og hvordan man skal gå fram for å gjøre det. Programmet inneholder en mindre streng politikk på enkelte områder, men også en helt klar politikk på andre områder.