Hovedformålet med Jarga Art and Fashion Weekend er å motivere, utvikle, synliggjøre og veilede Norges nye fremtid.
Foto: Ola Gjethammer

Jarga Art and Fashion Weekend i bilder

Jarga Art and Fashion Weekend er et årlig arrangement som byr på det beste innen mote, kunst og entreprenørskap som har hentet inspirasjon fra alle verdens hjørner.

Utrop nr. 35/2018 (13.09.2018)
Somalisk-svenske Cherrie ble godt tatt i mot da hun fremførte Intro.
Foto: Ola Gjethammer

– Vi ønsker at JAFW blir en plattform som vokser både nasjonalt og internasjonalt år for år. At vår plattform kan bidra til å utvikle, veilede og synliggjøre Skandinavias nye fremtid, forteller en av initiativtakerne.
Foto: Ola Gjethammer
Jarga Art er en plattform hvor kreativitet, innovasjon, mangfold og inkludering står i fokus. Visjonen er å skape en nasjonal plattform som kan være et springbrett for kreativitet, innovasjon, kultur og innovasjon, i følge arrangøren. Showet ble arrangert første gang høsten 2015. Jankeh Njie Jamanca fikk ideen om å skape en plattform med fokus på å synliggjøre kunst og entreprenørskap på tvers av etnisitet og kultur. Med seg på laget fikk hun fem venninner med forskjellige bakgrunner: Johanna Mbye, Saffie Njie, Aissatou Ceesay, Silje Skjøllingstad og Haddy Ceesay.

Foto: Ola Gjethammer
Det var fult hus og stor stemning under showet. Årets arrangement, som er det fjerde i rekken, samler unge gründere fra alle verdens hjørner. Lørdagen handlet det om det beste av Skandinavias kreativitet innen mote, kunst, musikk, dans og poesi.

Cherrie er en svensk R&B sanger og låtskriver med somalisk bakgrunn. Hun debuterte i 2014 med sangen Intro, og fulgte opp med kritikerroste Tabanja, som ble nominert til "Video of the Year" og Cherrie for "Årets nykommer" på Grammy Awards i 2016. På konserten hun holdt på Sentralen i Oslo denne lørdagen begeistret hun sitt publikum.