På tur med mat fra hele verden

Turen er en av mange internasjonale turer som arrangeres av DNT Oslo og Omegn.
(Annonse) Prosjektet «Turmat fra hele verden» i regi av Norsk Friluftsliv er et av de beste tiltakene for inkludering i norsk friluftsliv, sier turleder Hanan Abdelrahman i DNT Oslo og Omegn.

Utsagnet fra Hanan kommer etter at hun og medturleder Celine Refsnes arrangerte en internasjonal kvinnetur i Oslo på selveste Turmat fra hele verden-dagen 6. september. Turen var på rundt 1 km inn til et vann i Østmarka, der damene fyrte bål og lagde mat sammen. Indisk butter chicken med naan-brød stod på menyen.

– På turen deltok damer i ulike aldre med ulik turerfaring, fra forskjellige steder i Norge, fra Sudan, Egypt, India, Filippinene, Vietnam, Irak, Syria, Marokko, Polen, Ukraina, England, Sierra Leone og Irland, forteller Hanan.

– Praten gikk løst fra første minutt på turen og man kunne høre mye latter, summing og at nye bekjentskap og vennskap fant sted i Østmarka, legger hun til.

Turen er en av mange internasjonale turer som arrangeres av DNT Oslo og Omegn.

– Hensikten med disse turene er å senke terskelen for deltakelse i et turfellesskap i DNT, forteller Irene Hirsti-Kvam, som er prosjektrådgiver i DNT Oslo og Omegn og ansvarlig for de internasjonale turene.