Gir ut Karsten og Petra-bok om å feire eid

Karsten og Petra har fått en ny venn i barnehagen, Adil, som snakker om inviterer til eid-feiring.
Foto: cappelendamm.no
Søndag 10. mars startet fastemåneden ramadan, som avsluttes med feiringen eid al-fitr 10. april. I den forbindelse gir Cappelen Damm ut barneboken "Karsten og Petra feirer id"
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Forfatterne Tor Åge Bringsværd og Anne G. Holt, står bak utgivelsen, som er nummer 33 i serien om Karsten og Petra.

I boken blir barnehagevennene introdusert for ramadan og eid gjennom Adil, som er ny
i nabolaget og i barnehagen. Moren til Adil forklarer de voksne og barna hva faste er, og på slutten av måneden blir Karsten og Petra invitert til Adil og familien hans når de feirer eid al-fitr.

– Boka er en god samtalestarter i lesestunden både hjemme og i barnehagen, og åpner opp for samtaler om egen og andre barns høytidsfeiringer, sier Ragnfrid Trohaug, forlagssjef for barn og ungdom Cappelen Damm.

Barnebokserien Karsten og Petra handler om hverdagen til to barnehagebarn. Fundamentet i serien er vennskap, lek og trygghet.

Første bok kom ut 1992 og i dag teller serien 33 bøker. Bøkene er solgt til flere land som Danmark, Sverige, Island, Nederland, Polen og Kina. I 2013 kom det en TV-serie basert på Karsten og Petra-universet som ble sendt på NRK. Siden 2013 har det blitt laget åtte spillefilmer basert på bøkene.