– Gjort for lite mot partnervold

   
  Foto: Arbeiderpartiet
  Regjeringen har ikke levert på løfter om å ta voldtektssaker på alvor, mener leder for justiskomiteen, Hadia Tajik (Ap).
  Claudio Castello
  Latest posts by Claudio Castello (see all)

  Tajik (bildet) kommer med denne uttalelsen til VGNett etter å ha lest Riksadvokatens rapport om etterforskning av voldtekt.

  I rapporten kommer det frem at norsk politi er for dårlig på sporsikring, at kvaliteten på avhør varierer og bruken av skjulte etterforskningsmetoder aldri blir vurdert i voldtektssaker.

  – Jeg forventer at politiet tar tak i dette umiddelbart. De som anmelder voldtekt og vold i nære relasjoner, skal være trygge på at etterforskningen av saken deres holder høy kvalitet.

  Tajik forteller Ap nylig la frem et forslag der de ba regjeringen sørge for at slike saker får prioritet.

  – Vi foreslo også at justisministeren skal legge frem en ny handlingsplan mot voldtekt. Det har vært lite handling fra regjeringen for å styrke dette arbeidet. Jeg håper rapporten kan bidra få justisministeren til å våkne.

  Får støtte
  Tajik får støtte av stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad i regjeringens støtteparti KrF.

  – Regjeringen har ikke prioritert arbeidet mot voldtekt høyt nok. Den siste handlingsplanen gikk ut på dato i 2014. Ikke har den blitt evaluert. Ikke har tiltakene som sto i den gamle planen blitt fulgt opp. Og Stortinget har heller ikke blitt godt informert om status på arbeidet mot voldtekt og hvilke mål regjeringen har på dette feltet, skriver Ropstad i en e-post til VG.