Halve Norge gir Listhaug tommelen opp

Sylvi Listhaug har en guffen retorikk, mener forfatteren av innlegget.
Foto: Torbjørn Tandberg
Halve befolkningen mener regjeringen og innvandringsminister Sylvi Listhaug (bildet) gjør en god jobb når det gjelder innvandring og integrering, ifølge en ny undersøkelse.  
0Shares

Flere mener regjeringen håndterer innvandrings- og integreringsfeltet godt, sammenlignet med 2015, viser en undersøkelse fra Ipsos, skriver Dagsavisen.

Tallene viser at 49 prosent av befolkningen mener regjeringen gjør en god jobb med å håndtere innvandring og integrering, noe som er en markant økning siden 2015. Da mente 33 prosent at regjeringen Solberg gjorde en god jobb på dette feltet.

– Det er veldig positivt, og viser at folk forstår nødvendigheten av en streng innvandringspolitikk og en integreringspolitikk som stiller krav. Vi er nødt til å holde asylanttilstrømmingen under kontroll om vi skal lykkes med integreringen og trygge det norske velferdssamfunnet. Det opplever jeg bred støtte til over hele landet når jeg er ute og reiser, sier Listhaug til Dagsavisen.

Oslo-folk mest Listhaug-skeptiske
Samtidig viser tallene en splittelse i det norske folk om Listhaug og innvandringspolitikken. 45 prosent, mener de blåblå ikke leverer, og særlig er det Oslo-innbyggerne som er minst positive til Listhaugs arbeid.

Også alder og utdanning påvirker. Respondenter over 40 er mest fornøyd med regjeringens jobb på innvandringsfeltet, mens de mellom 25–39 er minst fornøyd. I segmentet blant respondentene med lavest utdanning er høyest andel fornøyde blant dem som kun har fullført grunnskole.