Ukrainske flyktninger får dronning-besøk

Generalsekretær Malin Stensønes i Norske Kvinners Sanitetsforening ser det som en anerkjennelse av Sanitetskvinnenes arbeid at Dronningen vil besøke ukrainske flyktninger.
Foto: Norske Kvinners Sanitetsforening
Neste uke tar Dronningen turen til Oslo Sanitetsforening for å møte ukrainske flyktninger.
17Shares

Foreningen skriver i en pressemelding at møtet skal holdes mandag kveld.

Norske Kvinners Sanitetsforening har siden krigen brøt ut vært blant de frivillige organisasjonene som har hjulpet til med å ta imot flyktninger fra det krigsherjede landet, og gjennom aktivitet bidra til integrering og inkludering.

Sanitetskvinnene arrangerer gratis, lavterskel aktiviteter der familier kan møtes for å praktisere språk, bygge nettverk, samt oppleve mestring, glede og gjenoppta aktiviteter.

Dronningen skal snakke med ukrainske kvinner om den livssituasjon de nå har. Kvinnene som deltar i prosjektet, skal blant annet lage mat og Dronningen skal få smake på en tradisjonell ukrainsk rett og høre ukrainsk sang.

– Det er en stor anerkjennelse av Sanitetskvinnenes arbeid over hele landet at Dronningen besøker vårt arbeid for ukrainske flyktninger. Vi er svært glade og takknemlige for at Dronningen engasjerer seg i ukrainske kvinners situasjon, sier generalsekretær Malin Stensønes.