UNVEILED-How Western Liberals Empower Radical Islam

1Shares
Redaksjonen
Latest posts by Redaksjonen (see all)

Wednesday, 27 May 2020

Litteraturhuset
Wergelandsveien 29, 0167 Oslo, Norway

Foredrag og samtale med forfatteren av boken UNVEILED/How Western Liberals Empower Radical Islam, Yasmine Mohammed

Yasmine er en arabisk-kanadisk universitetspedagog, eks-muslim ateist aktivist, forfatter og bloggeren bak Confessions of an Ex-Muslim.

I boken UNVEILED, beskriver hun hvordan hun opplevde de samme traumene som er kjent for muslimske kvinner som opplever i islamske land selv om hun er født og oppvokst i Nord-Amerika. Som barn ble hun slått for ikke å memorere Koranen. Som tenåring ble hun tvunget til et ekteskap med et medlem av Al Qaida. Og som voksen hadde hun på seg niqab, og bodde i et hjem/fengsel med papir som dekket alle vinduene.

Yasmine snakker om sin historie som en kvinne født i den vestlige verden, men likevel oppvokst i et fundamentalistisk islamsk hjem. Til tross for at hun var en førstegenerasjons kanadier, følte hun seg aldri hjemme i Vesten. Og selv om hun gikk på islamske skoler og hadde hijab siden hun var ni, passet Yasmine heller aldri inn i sin muslimske familie. Med en fot i hver verden; Yasmine var langt nok fjern fra begge til å se dem objektivt, men likevel nær nok til å se dem ærlig.

Den kanadiske menneskerettighetsaktivisten, Yasmine Mohammed, tar til orde for rettighetene til kvinner som bor i islamske majoritetsland, så vel som de som sliter under religiøs fundamentalisme her i Vesten. Hun er også grunnleggeren av Free Hearts Free Minds, en organisasjon som gir psykologisk støtte til fri tenkere som lever under livs risiko og negativ sosial kontroll.

Yasmine er medlem av det prestisjetunge Center for Inquiry (CFI). Hun er også i Board of Advisors for The Brighter Brains Institute, en organisasjon som bygger sekulære skoler. Hun har talt i det kanadiske parlamentet om M103 og ‘Islamophobia’ og har blitt omtalt i nasjonale publikasjoner som: US News, The National Post, The Daily Mail og The Mirror.

Hun har blitt invitert til å snakke i Ivy League-universiteter og verdenskjente arenaer for mange organisasjoner, inkludert: Freedom From Religion Foundation, Ayaan Hirsi Ali Foundation, Ayn Rand Institute, og Think Inc.

Vi skal ha en samtale om hennes bok og aktivisme. Dele våre erfaringer og øke kunnskapen om frafall problematikken og negativ sosial kontroll i islam. Vi skal prøve å kaste lys over det religiøse traumet som mange kvinner og menn fremdeles ikke er i stand til å fortelle i dag. Vi skal diskutere om hvordan vestlige liberalere styrker radikal islam og om kvinners frihets kamp i den muslimske verden. Gjennom våre erfaringer og kunnskap skal vi prøve å bidra til å skape dialog og en sunn debatt rund islam som både teologisk, ideologisk og kulturelt perspektiv. Vi vil bidra til å normalisere aksepten av apostasi og blasfemi i Islam og skape en opplysnings tid.

Panel deltakere: Yasmine Mohammed, Jeanette, Cemal Knudsen Yucel