Panelsamtale: familiegjenforening og partiprogram

Author Recent Posts Redaksjonen Latest posts by Redaksjonen (see all) Utrops utgave 23 – 2024 er ute nå! - 13.06.2024 Forside av utgave 23-2024 - 13.06.2024 Utrops utgave 22 – 2024 er ute nå! - 06.06.2024 Thursday, 12 November 2020 Røde Kors Hausmanns gate 7, 0186 Oslo, Norway Hva skal til for å få familien […]

Thursday, 12 November 2020
Røde Kors
Hausmanns gate 7, 0186 Oslo, Norway

Hva skal til for å få familien til Norge? Er familiegjenforening enklere eller vanskeligere i Norge sammenlignet med Sverige og Danmark? Hvilke endringer i familiepolitikken ønsker politiske partier i forslag til program for neste stortingsperiode? Er forslagene i tråd med menneskerettighetene, og hvordan vil de påvirke integreringen? Hva mener ungdomspartiene om moderpartienes forslag til program? Velkommen til panelsamtale med fageksperter og ungdomspartier!

Retten til familieliv er en menneskerettslig minimumsstandard, som Norge er forpliktet til å følge. I stedet for å legge til rette for at flyktningfamilier skal få være sammen, gjør Norge det motsatte. Norge har de siste årene strammet kraftig inn regelverk og praksis for familiegjenforening, som fører til at familier ikke får beskyttelse sammen.

Ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) er det «uoverstigelige hindringer og barrierer som en flyktning møter i en søknadsprosess om familiegjenforening i Norge». Allikevel ønsker politikere å stramme inn regelverket ytterligere.

Les mer i NOAS’ årlige statusrapport – Rikets tilstand på asylfeltet (https://www.riketstilstand.noas.no/2019/familiesplittelse).

NOAS, Mellomkirkelig råd, Norsk Folkehjelp, Mennesker i Limbo, Refugees Welcome Norway, Vergeforeningen Følgesvennen, Norges Kristne Råd, Antirasistisk Senter inviterer til panelsamtale.

Program:
• Status for familiegjenforening i Norge, Sverige og Danmark v/Andreas Furuseth, juridisk seniorrådgiver i NOAS
• Panelsamtale med:
– Maja Janmyr, professor ved Universitetet i Oslo
– Anne Staver, forsker ved OsloMet
– Torleik Svelle, leder i Senterungdommen
– Ola Svenneby, leder i Unge Høyre
– Andreas Simon Brännström, leder i Fremskrittspartiets Ungdom
– Astrid Hoem, leder i AUF

Ordstyrer: Kai Eide, styreleder i NOAS

Arrangementet streames (lenke kommer her, krever ikke påmelding).

Arrangementet er del av Asylkonferansen 2020. For mer informasjon om konferansen og påmelding til fysisk oppmøte, se her: https://tinyurl.com/y5ca2qvz