Adventsaksjon for Moria

Bli med på adventsaksjon for barn og voksne i nye Moria-leiren. Alle bidrag monner.

Husker du Moria-leiren som brant ned? Norge og Europa svikter flyktningene, men vi nekter å glemme!

Du gir din støtte ved å gå til http://fnd.uz/AdventforMoria innen 24. desember. Der kan du også lese mer om de tre organisasjonene du hjelper.

Den nye, provisoriske Moria-leiren på Lesvos ligger ved havet. Her lever over 7800 mennesker, nesten 3000 av dem barn. De bor bak piggtråd i tynne telt satt opp på pukkstein på et forblåst sted, uten beskyttelse for vær og vind, og med elendige sanitære forhold.
Høststormene har allerede skapt oversvømmelser, og nå nærmer vinteren seg. De fleste som bor her har risikert livet i en farlig reise med båt for å søke hjelp, men Europa vil ikke slippe dem inn i våre land for å bruke asylretten sin. De er fanget der de er.
De fleste i Nye Moria mistet alt de hadde i brannen i september. Leker, klær, medisiner, dokumenter, minner… Nå er de helt avhengig av frivillig drevet helsehjelp og nødhjelp. Vi initativtakerne har valgt ut tre slike organisasjoner som jobber for flyktningene i Moria, som alle vil få en tredel hver av din donasjon: Kitrinos Healthcare (medisinsk klinikk), Boat refugee foundation (medisinsk klinikk) og Team humanity (aktivitetssenter og distribusjon av klær, sko, bleier mm).
Vi håper du vil gi din støtte, lite eller mye, så vi sammen kan sørge for helsehjelp, varme klær og trygge møteplasser for kvinner og barn i Moria. Og vi håper du vil dele innsamlingen til din venner, så flere kan gi sin støtte.
Vi som står bak innsamlingen er en gruppe samfunnsengasjerte som ellers jobber med politikk, kultur og ideelle organisasjoner for en fredeligere og rausere verden som respekterer menneskerettigheter. Det kan hende vi blir flere som står bak dette ila første del av desember.
Foreløpig er vi:
Une Bastholm (politiker)
Rune Berglund Steen (leder Antirasistisk senter)
Tuva Krogh Widskjold (tidl frivillig på Lesvos)
Marthe Valle (sanger, låtskriver, sykepleier, tidl frivillig ved Kitrinos)
Petter Dille (prest)
Iselin Shumba (skuespiller, aktivist, gründer)