- Urban Legend ute med ny sesong - 07.12.2024
- Funksjonsvarierte Amir hetset: – Ingen grep inn - 06.12.2024
- – I strid med Flyktningkonvensjonen å skjule sin religionsutøvelse - 05.12.2024
Flyktningkrisen er blant vår tids store kriser. I år er det dobbelt så mange flyktninger i verden som for bare ti år siden.
Her hjemme skaper få debatter like mye engasjement og høy temperatur som flyktningdebatten: Den handler ikke bare om grensene mellom oss og dem, men om grensene mellom oss. Hvilket menneskesyn ligger til grunn for norsk flyktningdebatt og -politikk? Hva bestemmer hvordan vi ser på flyktningene? I forbindelse med Samtidens nye temanummer om flyktninger inviterer vi til debatt – og dessuten en teaterforestilling, basert på flyktningenes egne historier.
I panelet:
– Kristina Quintano. Flyktningaktivist, forlegger og frivillig hjelpearbeider.
– Sylo Taraku. Forfatter, rådgiver i Tankesmien Agenda, og tidligere generalsekretær i NOAS.
– Mariken Lauvstad. Skribent og dramaturg med master om representasjon av flyktninger i europeisk samtidsteater.
– Mustafa Hasan. Elev på videregående. Mustafa Hasan har bodd i Norge siden 2008. Familien hans er blitt utvist fra landet, og han selv står i fare for å bli utvist. Saken hans har vakt stor oppmerksomhet og skal opp for domstolene i mai.
De tre førstnevnte har bidratt med tekster i Samtiden.
Ordstyrer: Christian Kjelstrup, redaktør i Samtiden.
Dramatikeren Stine Sandnes har hatt stor suksess med forestillingene Kvinnemonologene og Mannemonologene. Denne kvelden er det premiere på hennes nyskrevne teaterstykke Flyktningmonologene, basert på dybdeintervjuer med flyktningene om livshistoriene deres.