Ossietzkyprisen 2020

I morgen skal Ossietzkyprisen 2020 deles ut til satiretegnere i Norge. Norsk PEN inviterer deg til å ta del i prisutdelingen

I november 2020 tildelte Norsk PEN Ossietzkyprisen 2020 til satiretegnerne i Norge for fremragende innsats for ytringsfriheten. Prisen tildeles alle som arbeider med satire- og avistegning i Norge. Prispengene ble øremerket en utstilling (utstillingen POLARISERING) av satiretegnere i Avistegnernes Hus i 2021.

Programmet for ettermiddagen er:

  • Styreleder Kjersti Løken Stavrum ønsker velkommen og deler ut Ossietzkyprisen for 2020
  • Presentasjon av satiretegninger v/Ahmed Falah, fribytegner fra Irak, bosatt i Norge.
  • Samtale på scenen mellom tegnerne Siri Dokken og Finn Graff. Moderator er Norsk PENs nestleder Kai Sibbern.

Prisutdelingen strømmes i Facebook-arrangementet, så husk å trykke “delta” for å få en påminnelse. Prisutdelingen skjer i samarbeid med Avistegnernes Hus og utstillingen POLARISERING.

Om utstillingen POLARISERING

Tegnerne har selv tolket ordet «polarisering» – det være seg politisk, sosialt, ideologisk eller annet. Både gamle og nye tegninger vises, fra klassiske saker som splitter folks meninger, samt tegninger som i seg selv har polariserte reaksjoner – som Flu Hartbergs tegning av omskjæring som ble klaget inn av både Det mosaiske trossamfunn og Antirasistisk senter, og Hans Normann Dahls ikoniske tegninger fra EF-kampen på 70 tallet.

Tid: Fredag 16. april 2021, kl 17.00.
Sted: Digitalt (vil bli direkte-strømmet i Facebook-arrangementet)